Financiële planing voor de ondernemer

Als ondernemer heb je veel vrijheid om jouw eigen inzichten en plannen in de praktijk uit te voeren. Ongetwijfeld weet je als geen ander hoe je jouw product of dienst in de markt moet zetten. Je doel is omzet draaien om op die manier een levensvatbaar en toekomstbestendig bedrijf op te bouwen. Denk je daarbij ook weleens aan jouw eigen toekomst?

Ondernemersvrijheid is ook sociale vrijheid

Zoals hiervoor opgemerkt heb je als ondernemer veel vrijheid om jouw eigen ideeën in de praktijk te brengen. Zo denkt de overheid er ook over. Een ondernemer wil graag vrij zijn en aldus mag hij/zij zelf zorgen voor zijn/haar sociale vangnet en voldoende vermogen voor een prettige oude dag.Vervelend? Nee hoor. Anders dan een werknemer heb je als ondernemer een ruime keuze om regelingen te treffen voor het geval je arbeidsongeschikt wordt, om je dierbaren financieel te beschermen als je zou komen te overlijden en te zorgen voor voldoende vermogen om ook las je ouder bent een prettig leven te kunnen blijven leiden. Om dat goed te regelen, biedt de overheid meerdere fiscale faciliteiten. Maak je daar al optimaal gebruik van?

Financiële foto

Om te weten of en zo ja welke regeling aandacht verdient, is het natuurlijk essentieel dat je eerst weet waar je staat. Daarom maken we eerst een financiële foto. In een helder rapport laten we je exact zien hoe je er op dit moment voorstaat. Als je weet waar je aantoe bent, is dat al een flinke eerste stap op weg naar financiële rust.

Hoe gaat het dan verder?

Zodra je weet waar je aan toe bent, stoppen we natuurlijk niet. Om nog meer financiële rust te krijgen, gaan we er eens goed voor zitten om samen te onderzoeken welke manier om de mogelijke gaten te dichten het beste bij jou en jouw situatie passen. Als de gaten zijn ingevuld geeft dat de financiële rust om je 100 % te kunnen focussen op jouw bedrijf. Dat is waar je goed in bent en je het liefste mee bezig wil houden.

Zijn we dan klaar?

Nee, we zijn dan zeker niet klaar. Jij als ondernemer weet als geen ander dat het leven uitermate dynamisch is en dat jouw situatie jaar op jaar kan veranderen. Daarom houden we graag een vinger aan de pols. Voor maar € 40,- per maand houden wij jouw situatie in de gaten. We bespreken jaarlijks hoe jouw situatie zich heeft ontwikkeld en of er een noodzaak is om een of meer regelingen aan te passen aan jouw nieuwe situatie. Daarnaast maken we een keer in de dire jaar een nieuwe financiële foto. Dit voorkomt dat de doelen die je wil bereiken niet worden gehaald.

Wat kost dit allemaal?

Om inzicht te krijgen in jouw actuele financiële situatie van jou en jouw gezin betaal je een vast tarief van € 600,-. Daarvoor krijg je een uitgebreid inventarisatiegesprek waarin je al je mogelijke vragen kwijt kunt en een duidelijk rapport met aanbevelingen. Als je wil dat we de uitkomsten vanuit de financiële foto ook voor je gaan invullen, maken we daar heldere vervolgafspraken over. Hieronder geven wij een paar voorbeelden van onze tarieven.

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten € 600,-

  • Pensioenvoorziening voor een DGA treffen € 1.250,-

  • Overlijdensrisicoverzekering afsluiten € 195,-

  • Uurtarief voor overige werkzaamheden € 137,50

Meer weten?

Vul dan onderstaaand formulier in. Wij neme dan zo snale mogelijk contact met je op.

Ik wil meer weten over een financiële foto